• Hirurgija
  Liposukcija po regijama

  Liposukcija po regijama

  Liposukcija podrazumeva redukciju, otklanjanje upornih masnih naslaga koje perzistiraju čak i nakon dijete i vežbanja.

  Najčešće regije na telu koje podvrgavamo ovoj proceduri su trbuh, bedra, butine, kolena, podbradak, nadlaktica. Kandidat za liposukciju je svaka osoba koja ima višak masnog tkiva lokalizovan na jednom mestu, a koji je bio nereaktivan (rezistentan) na prethodnu dijetu i/ili vežbanje. Ovo je procedura izbora, pogotovu u slučajevima kada je koža još uvek elastična pa nije neophodno u tim regijama uklanjati višak kože.

  U blizini mesta sa koga će se ukloniti višak masti pravi se mali rez. U potkožno tkivo može se ubrizgati slani rastvor sa loklanim anestetikom da bi se smanjili postoperativni otoci i modrice,a time se olakšava i uzimanje masti. Kroz rez se u potkožno masno tkivo pristupa cevčicom koja je priključena na vakuum aparat. Zatim se pod dejstvom vakuuma sa željenog mesta 'usisava' višak masti.

  Na kraju se na mesto prethodno napravljnog reza postavlja jedan šav. Rezultati su trajni.

  Nakon intervencije ova regija često postaje osetljiva na dijetu i vežbanje, što često pre procedure nije bio slučaj, stoga se stanje još može poboljšavati ali i pogoršavati ako se nadalje ne pridržavate zdrave, umerene ishrane ili redovnog vežbanja.