• Koža i pigmentne promene
  Telangiectazije - prošireni kapilari na licu i telu

  Telangiectazije - prošireni kapilari na licu i telu

  Uklanjanje proširenih kapilara

  Zavisno od lokacije i prirode krvnih sudova, primenjuju se različite tehnike za njihovo uklanjanje. U našoj ordinaciji kapilare uklanjamo koagulacijom radiotalasima,tretmanima laserom i IPL –om.

  Koagulacija radiotalasima - u radu koristimo vaskularni aparat TC 3000. TC 3000 je revolucionarna tehnika uklanjanja kapilara visokofrekventnom strujom, odnosno radiotalasima. Zbog svojih karakteristika koje pacijentu pružaju uspešan i bezbedan tretman, zastupljen je u mnogim evropskim klinikama koje se bave lečenjem poremećaja cirkulacije.

  Duž kapilara se penetrira veoma finom medicinskom iglom (čija je debljina manja od vlasi kose), uz impuls radiotalasa zidovi kapilara budu slepljeni nastalom toplotom, čime su kapilari trenutno i trajno uklonjeni, bez iritacija i oštećenja kože.

  Postupak uklanjanja kapilara traje 10 do 15 minuta, zavisno od broja proširenih kapilara i površine koju zauzimaju. Pojedinačni kapilari otklanjaju se u jednom tretmanu. Guste mreže proširenih kapilara zahtevaju 2 – 3 tretmana, koji se izvode sa razmakom od 3 nedelje.

  Ovom metodom mogu se otkloniti sve veličine proširenih kapilara, radi se na svim delovima lica i tela, na svim tipovima kože, u vreme svih godišnjih doba.

  Jedine kontraindikacije za rad su ugradjeni pacemaker, trudnoća i infekcija kože.

  Pregled i konsultacije za tretman kapilara su besplatni, ali se moraju zakazati.

  Laser Nd Yag za uklanjanje kapilara koristi snop talasne dužine 1064nm koji zalepi zidove krvnog suda, čime je deo kapilara uspešno zatvoren, a ostali kapilari postaju manje vidljivi i mogu se tretirati kroz dva meseca.

  IPL (Intensed Pulse Light) koristi se kada postoji difuzno crvenilo na licu, sastavljeno od mnoštva najtanjih kapilara. Obično je dovoljno uraditi 3 tretmana u razmaku od mesec dana.